marți, mai 19, 2009

SPERANTA E CEA CARE NE DA PUTERE

Traiesti cu speranta ca totul va fi bine intr-o zi. Dar care zi? Ne amagim singuri cu fel de fel de iluzii. Ne imaginam viata in roz cand ea e neagra, te uiti in buzunar si realizezi ca nu ai decat 2 lei, ce poti lua cu 2 lei, nu prea multe, eu o sa-mi iau o paine, sa am ce manca deseara, si o cafea pentru a nu dormi la volan.
Munca a devenit un chin, pleci in fiecare zi de acasa din zori si pana seara si pentru ce?, pentru a-I face pe altii cu bani, pentru ca la sfarsit de luna ne rugam de parinti sa ne ajute sa ne platim datoriile. Pentru o fiinta orgolioasa ca mine nu e nimic mai jenant decat sa apelezi la parinti.
Traim intr-o tara in care tinerii sunt o clasa defavorizata, fara a avea vre-un beneficiu de pe urma acestui fapt. Unii dintre noi sunt exploatati de oameni fara scrupule. Ne mai miram de ce rata infractionalitatii este una in continua crestere in randul tinerilor. Cum poti sa-ti faci viata frumoasa cand fiecare zi este un cosmar. Anii trec iar atunci cand vom fi la 40 de ani, varsta de la care incepe declinul, o sa ne uitam in urma si o sa vedem drumul Golgotei pe care l-am strabatut in anii tineretii, anii care ar fi trebuit sa fie cei mai frumosi din viata, au fost sunt si vor fi pentru mine anii de neliniste sufleteasca si de instabilitate materiala.
Cu speranta ca Soarele-si va arata razele si pe strada measi in ideea ca viata voastra e una plina de fericire si lipsita de griji va urez viata indelungata si plina de clipe minunate.

Niciun comentariu: